Norsk AUD Forening jobber med å spre kunnskap om Alcohol Use Disorder og hvordan man med enkle tiltak kan redusere alkoholforbruket betydelig.

Hva er Sinclair metoden ?


Sinclaire metoden har fått sitt navn etter Dr. David Sinclair. Han startet sin forskning i USA allerede på 60-tallet. Forskningen var inspirert av den russiske Nobelpris vinneren Ivan Pavlov som hadde forsket på hvordan hunder begynte å sikle ved synet og lukten av mat. Etterhvert ringte han i en bjelle samtidlig. Da registrerte han at hundene begynte å sikle bare av å høre lyden av bjella. Han kalte det betinget refleks. I dag kalles det for klassisk betinging.


Sinclair testet dette ut på spesielle rotter som var avlet til å være genetisk disponert for alkohol. Hans konklusjon av disse eksperimentene var at alkoholisme er en "lært" adfred. Når en respons eller følelse blir stimulert av alkohol over tid så dannes det nye nevrologiske baner i hjernen som "beordrer" oss til å drikke alkohol. Nyere forskning viser at noen mennesker er spesielt genetisk disponert for dette. 


Hypotesen til Sinclaire var at suget etter å drikke alkohol hadde med hjernenes belønningssenter og utskillelse av endorfiner i hjernen. Han fant ut at ved å blokkere opiod reseptorene med naltroksen så fikk ikke alkoholen samme effekt som ellers.


Hvordan virker det egentlig ?


Sinclaire metoden går ut på at du tar pillen ca. en time før inntak av alkohol. Det er også mulig å ta pillen etter at du har begynt å innta alkohol. 


Når du inntar alkohol sammen med medisinen vil du fortsatt få de vanlig virkningen av alkohol. dvs. du blir beruset. Den eneste forskjellen er at vårt vanlige sug etter å drikke mest mulig på kortest mulig tid reduseres. Etter en tid vil du begynne å drikke mindre og mindre. Du greier å stoppe etter to glass vin !!!


Når suget etter alkohol forsvinner bruker du også mindre energi på planlegging, smugdrikking og manipulering. Du blir fri !!!


Etterhvert vil du også merke at formen og overskuddet blir bedre. Alkoholen har nå veket plass for andre ting. Du har begynt å ta kontak med gamle venner, familen har det bra og du har begynt å interessere deg for "verden" rundt deg. Du har muligens begynt å gå ned i vekt og lysten til å trene har kommet tilbake.


Dette er bunntekst på hver side.